Mijn favorieten

NVM - MVA

NVM

De NVM is de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars en andere vastgoeddeskundigen. Thuis in alle marktsegmenten geeft de NVM al meer dan honderd jaar doelgerichte ondersteuning aan de aangesloten leden. Namens de leden zorgt de NVM voor krachtige belangenbehartiging richting overheid en politiek. Marktinzicht, expertise en visie liggen ten grondslag aan de positie van de NVM. Er zijn inmiddels meer dan 3.750 leden bij de vereniging aangesloten.

Een aantal redenen om voor een NVM makelaar te kiezen:
Een NVM makelaar is goed opgeleid en houdt zijn kennis permanent op peil.
Een NVM makelaar behartigt de belangen van zijn opdrachtgever en is niet afhankelijk van een bepaalde bank of verzekeringsmaatschappij.
Een NVM makelaar is betrouwbaar; hij moet zich gedragen volgens de NVM-Erecode. Hij mag dan ook niet optreden voor twee opdrachtgevers met tegenstrijdige belangen.
De NVM makelaar kent de woningmarkt op zijn duimpje. Via een computersysteem heeft hij inzicht in alle aangeboden woningen in de omgeving, ook bij zijn collega's.
Een NVM makelaar is verplicht verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid, waardoor hij geen financiële risico's loopt. Dat is ook in uw belang.
Een NVM makelaar kan adviseren over alle aspecten van aan- of verkoop. Hij heeft bouwkundig inzicht en is op de hoogte van de juridische haken en ogen.
Een NVM makelaar luistert naar uw wensen, geeft deskundig advies en probeert een oplossing op maat aan te dragen.
Voor eventuele klachten over en geschillen met uw NVM-makelaar kunt u terecht bij de afdeling Consumentenvoorlichting van de NVM en indien nodig een beroep doen op de geschillencommissie van de NVM en de onafhankelijke tuchtrechtspraak.
Uitsluitend een NVM makelaar kan uw woning plaatsen op de bekendste internetsite voor het woningaanbod Funda.
Klik hier voor meer informatie over NVM.

MVA

De Makelaars Vereniging Amsterdam (MVA) is de beroepsorganisatie van makelaars o.g. in de regio Groot Amsterdam. Ruim 420 makelaars, werkzaam in Amsterdam, Abcoude, Aalsmeer, Amstelveen, Badhoevedorp, Diemen, Landsmeer, Uithoorn, de Zaanstreek en Zwanenburg, zijn bij de MVA aangesloten.

Hoewel de MVA reeds in 1877 is opgericht staan zij voor een moderne hedendaagse organisatie. Sedert 1 januari 1984 maken zij deel uit van de Nederlandse Vereniging van Makelaars o.g. en zijn hun leden derhalve ook allemaal lid van de NVM. Naast de belangenbehartiging voor de bij hen aangesloten makelaars o.g., voorzien zij ons stelselmatig van alle relevante informatie op het gebied van ontwikkelingen binnen de onroerend goed wereld. Niet alleen bieden zij ons bijscholing in de vorm van praktijkgerichte seminars, maar tevens verstrekken zij desgevraagd kadastrale gegevens, uittreksels uit Handelsregisters, informatie uit de gemeentelijke woningkartotheek en dat alles via de dataline verbindingen die wij met genoemde bronnen hebben.

Voor meer informatie over de MVA klikt u hier.